22 Mac 2012

breastfeeding


alhamdulillah yusuf adrian is going to be 1 year this april 4.
means dah hampir setahun aku berjaya bf yusuf adrian.

ada yang menyokong tak kurang juga yang membankang.
apa tidaknya...adrian slim je..tak chubby mcm baby lain.
lagi satu..adrian menempek je dgn aku..susah nak rapat dengan orang lain

masa kenduri tempohari ...memang mencabar
adrian melekat je dgn aku
kalau tak dengan aku dengan denver...dengan orang lain tak maunya dia

aku tak faham mentality orang yang tak suka bila tgk orang lain bf ank sendiri
padahal diorang pn bf jgak dulu
mungkin pada mereka tak ikut trend kot...nampak saving..kedekut sebab aku tak nak berhabis duit beli susu formula kat adrian
no offend ok..
setiap ibu pasti mahukan yang terbaik buat si anak
n decision aku... hanya bm sahaja yang aku rasa terbaik untuk adrian

mak cik aku  jaga anak orang yang sebaya dengan adrian
baby girl badan sangat semangat kalah adrian
lagi lar dok compare ngn adrian yang slim melim tu

" cuba bg fm, mesti adrian gemuk lepas ni"

hehehe aku senyum je... sebab itu mak cik aku..dalam hati sabar je lar

hello.... gemuk itu tanda anak sihat ke?
kalau slim tak sihat ke?
tak takut ke dgn kandungan gula yang ada dalam fm?
kenapa dengan bm? tak cukup nutrien ke?

bukankah susu ibu susu yang terbaik untuk anak
takkan lah ibu rasulullah siti aminah, mencari ibu susuan kepada nabi
kenapa tidak diberikan saja susu unta atau kambing?
dalam al - quran pn ada diceritakan
kebaikan susu ibu dan tempoh penyusuan yang disarankan?

disitu sudah jelas..
kelebihan susu ibu
kenapa aku perlu bersusah payah..
memberikan susu fm
sedangkan Allah dah kurniakan aku susu ibu yang banyak

cuma sanggup ke tak sanggup je
nak bawak 2,3 bijik beg pergi opis
nak pump susu time kerja
aku bersyukur padamu Ya Allah...

pedulikan apa orang cakap
selagi aku mampu
aku akan cuba berikan yang terbaik untuk adrian

pada yang tak berjaya nk bf anak
jangan sedih
nanti cuba lagi utk anak yang seterusnya..hehehe :)








2 tukang tambah:

Syidah on Khamis, April 19, 2012 5:08:00 PTG berkata...

mentaliti org tua gitu la..dl mak pun gitu. atkut susu anaknya xcukup. suh beli susu fm in case kot2 xcukup susu. last2 berbotol2 stok..skang dia plak yg duk puji..hehhee...

nikuze on Jumaat, Mei 04, 2012 1:14:00 PTG berkata...

mcm tu lar syidah....orang tua..diam sudah...hehhehee :)

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

i read them

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez