16 Disember 2009

3 hari di terengganu


10 dec 2009
aku gerak petang khamis dari kl sebab aku xnak penat pada esok hari.
kawan aku izza yang drive, aku teman je.
lagi seronok, sebab aku boleh enjoy...
1st time merasa best friend aku drive sebab sebelum ni aku je yang jadi driver dia
hello, dia dah beli kereta ok, so kitaorang pergi tganu pkai kereta dia
gila best dok sbelah....
aku sampai rumah member aku rosmi kul 8 lebih
tu pun dah banyak kali tersesat, silap masuk simpang...
hahhaa :) dah bertahun tak pergi rumah dia, mana lar nak ingat sgt....

11 dec 09
aku bangun sewal6.30 pagi
prepare apa yang patut untuk interview hr ni
semalam aku dah survey ngn izza tempat tu..
cantik wey, tepi laut

8.00
aku tiba kat intim tepat kul 8 pg
sesi pendaftaran
terdapat 6 check point terpaksa aku lalui hanya untuk sesi pendaftaran shj
check point 1 - check surat tawaran, borang tawaran
check point 2 - timbang berat dan ukur tinggi
check point 3 - register dan ambil nama siri,kat sini kami semua hanya dikenali dengan nombor shj, nam tak penting kat sini.my lucky no for that day is 159
check point 4 - hantar borang yang telah disemak kat check point 1
check point 5 - ambil gambar menggunakan name tag nombor pada badan.. hahhaa :) rasa cam banduan pun ada gak masa ni
check point 6 - hantar salinan ijazah

9.00
pihak ajk bagi some brief pasal this job and its future...
rupa2nya job ni memang tough jugak
i think one of challenges job in public sector

10.00
aktiviti 1 - group discussion
- we were divided into group in 11 members of each group
- one situation is given to discuss in a group
team members aku memang hebat weh, giler .. bila dapat je soalan , masing2 nak lead disscussion tu. gila mantap

1100
aktiviti 2 - debat bahasa melayu
- aktiviti ni best,enjoy
- separuh jadi pencadang n separuh jadi pembakang
- apalagi..debat sahaja pada tajuk yang diberi

230
aktiviti 3- ujian sahsiah dan minat
ada 250 soalan sahsiah n 200 soalan minat
need to naswer within 30 minutes

3.30- 5.30
aktiviti 4- fizikal
- aerobik n larian 2.4 km

memang penat giler tp enjoy. yang paling penting dapat kenal ramai kawan. semuanya hebat.
sedih, sebab cik izza n cik rosmie jemput aku lambat... alsan jalan jam... hahhaa :)
malam tu aku tidur nyenyak gile ditmabah lagi makan masakan ibu rosmie... best..
masakan air tangan ibu adalah yang paling sedap..nyum3...

12 dec 2009
cik izza n cik rosmie tunggu aku bangun nak pergi jalan2
hahaha :) aku dah warning siap2 nak banun lambat sebab nak recover penat semalam
lepas masak n makan ngn family rosmie kitaorang bertolak ke k.tganu
we were looking for Noor Arfa Batik......
fisrt time i went there.... the place is awesome ... like high class boutique in KL
cik izza shopping sakan, 2 helai kain sutera dia belasah
aku beli souvenir je denver n kawan2.
then pegi beli keropok lekor kat losong
pusing2 bandar k.tganu...
best....
dah bertahun kitaorang tak hangout bersama

13 dec 09
kemas beg, siap2 nak balik KL
malas gila, tp terpaksa juga
ada kerja, ada tanggungjawab...
untuk diteruskan....




0 tukang tambah:

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

i read them

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez