31 Oktober 2011

Reposted :: yusof adrian n his school


jangan jadi seorang ibu yang over protective pada anak ( pesanan untuk diri sendiri )
kenapa?
sebab tiap kali lepas hantar yusof pergi school..macam macam negative thinking berlegar dalam kepala ni

cikgu yusuf bagi tak dia minum susu. betulke cara cikgu yusuf panaskan susu? cikgu simpan susu kat dalam peti ais ke?betulke cara cikgu mandikan yusuf? cikgu pakai tak sabun yang mommy yusuf letak dalam beg tu? lepas mandi cikgu pakaikan ke tak losyen kat badan yusuf? sapu drapolene tak? berapa kali cikgu tukar lampin?dah bagi makan yusuf ke? yusuf menangis tak?

pendek kata macam2 berlegar-legar kat dalam kepala. kalau kat ofis rasa tak senang duduk je. risau sangat. entahla..macam la anak aku dorang je dok nursery. well anak pertama katakan..risau terlebih. tapi ada sebab kenapa aku rasa sangat risau.

yusuf dah pergi nursery baru kat area rumah aku. harga pun tak semahal hantar kat usj dulu. bolehlar saving skit. lagipun yusuf tak suka duduk dalam car seat. dia akan meraung macam sakit2....skarang dah dekat dengan rumah..ok lar.

school yusuf memang tak register dengan kebajikan masyarakat. penting ni..tapi susah lar nak cari yang register degnan badan kebajikan masyarakat. kalau korang nak cek school anak korang register ke tak..sila cek disini http://www.jkm.gov.my/index.php?option=com_content&view=article&id=232%3Asenarai-taska&catid=178%3Ataska&Itemid=502&lang=ms

tiap kali aku hantar yusuf pergi school mesti dia nangis 

0 tukang tambah:

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

i read them

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez