3 April 2009

persamaan itu masih ada


Kebetulan itu masih berlaku

Walaupun aku dan dia sudah lama berpisah

Semalam, aku menerima panggilan dari dia.

Dia disini aku merujuk kepada xbf. So xbf=dia dalam konteks entry ini.

Aku tgh drive nak pergi makan , then tiba2 aku melihat no tel yang asing tp . Quite excited, coz we have not seen each other for so long…..but I cannot accept the call since im on driving and it risky.hahhaha poyo tak aku? “ kalau tak nak jawab tu , cakap je lar tak nak”

Lepas makan, aku terus balik rumah. Masa nak masuk kat area flat aku tu, aku nampak 3 orang lelaki yang kononya macho sangat berdiri di tepi jalan sambil menghisap rokok. Aku pandu perlahan , saja nak usha mamat2 tu, Ya Allah, sekali aku terpandan wajah yang pernah buat aku bahagia dulu..oh pernah buat aku merana juga.

Aku menjerit dalam hati “ betulke dia?”

Lalu,aku mendail no “miss call “ petang tadi.

“ hello, we dok mano ni? Ada kat kl ko? Long napok we tadi”

“ Ya Allah…we pun napok long petang td, sebabtu kol tadi”

Rupanya kami mengalami peristiwa yang sama. Sepatutnya cerita ini sudah tamat sebab kisah cinta kami sudah lama tamat. Sudah terlalu lama…3 tahun yang lalu….

Dan pagi tadi, sewaktu aku break first…ada text dari dia:

“ Long, we xtahu nok royak ko sapo, we dok pk …walaupn kita bpisah kita tetap sama kan loe? Semalam we ckup tersentuh bila apa yang jadik kat we tjadik gak kat loe”

Aku speechless….apa yang mampu aku buat ..tersenyum saja…xperlu nak reply text dia..aku takut..nanti lain plak jadinya….cukuplar dengan ada seorang nik dalam hidup aku…..

0 tukang tambah:

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

i read them

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez