8 Julai 2009

karma itu memang wujud..


aku rasa aku perlu percaya pada karma sudah banyak perkara yang aku lalui, semuanya ada kaitan dengan karma :

handphone
handphone nokia E71 angkel ofismate aku rosak, terpaksa pkai phone nokia model yang mula2 keluar ada color berkamera. phone ni memang rare, jarang orang pakai skang ni.
" weh, angkel phone kau muat tak ambil gambar aku ngn cik messy?
" boleh tanfer lagu tak?"

aku gelak sakan, kaw2 aku kutuk phone dia.
alih2 2 minggu lepastu phone sony w850i aku rosak.
lagi best aku pulak yang pakai phone dia sampai hari ni.
karma oh karma


kereta
kawan baik aku ja baru beli kereta pesona.
seminggu je dapat pakai lepastu masuk workshop sampai hari ni.
dia ada datang lunch ngn aku, tapi datang ngn bos n keta bos dia.
"mano keto mu ja?"
" keto aku masuk workshop lar"
"bakpo?"

dia cite kat aku dia dia pergi langgar dua biji keta masa nak parking.
aku bantai gelak sakan gila babi. rasa nak berguling-guling je kat keadai makan.
siap kutuk2 n sindir lagi ja.
so lepas makan tu kitaorang jalan kaki pergi opis aku sebab ja park keta bos kat depan opis aku.
dengan riak muka biasa, bos ja bersuara " kereta cik nikuze pecah cermin belakang"
hah?
aku menonong ke kereta aku. memang sah itu kereta aku dan sangat tepat cermin belakang pecah
hari itu aku terpaksa laburkan RM400 semata-mata untuk cermin kereta.

hah..apa lagi
aku takkan kutuk orang dah
sekarang aku cuba kawal diri
bila aku nampak apa saja kat depan mata aku
aku takkan gelak or cakap apa2 yang xbaik
serik wes....

0 tukang tambah:

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

i read them

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez