27 Oktober 2009

kelip cinta #7 - cerita tunang



1. make-up
ma ada mintak sedara dia make up aku..... masa mak aku cakap tu, aku dah rasa cuak gak, tapi demi menjaga hati, aku relakan juga. masa dia letak foundation, aku ok lagi. tapi bila dia letak make up mata aku... mak ai...mata aku yang sebegini bulat nampak sepet. aku dah rasa cuak. dalam hati....xpe jaga hati ma. tapi yang paling tak tahan bila dia sapu lipstik kat bibir aku. gila rasa nak sawan je. merah menyala. ni dah lebih kak. aku dah nak nangis dah.... kemudian aku dapat call dari en. denver,dia ckp dia sampai lambat lagi,sebab jalan jam teruk. " kalau lambat lagi,akak pergi mkn dulu lar ye". fuh,lega... thanks en.denver sebab dah jadi hero penyelamat aku. tak sanggup dah nak pandang rupa aku yang buruk ni. memang aku nangis, tukang jahit baju aku pun ada masa tu. korang bayangkan walaupun aku lap ngn tisu, basuh bibir , tetap tak hilang merah dia. maybe jenis lipstik yang bertindakbalas ngn bibir kot. aku xtau sgt pasal benda2 mcm tu. akudah meraung dah. adik aku cakap muka aku buruk sgt. huhuhu :( sedih we, padahala ini hari penting aku, n kalau boleh aku mahu kelihatan berseri depan en. denver n juga family. memandangkan akak make up tu xde, adik aku suruh aku cuci muka. akak tukang jahit aku cakap "nikuze, make up je sendiri, xperlu tebalsangat,lagi pun ni najlis tunang je, bukannya kahwin lagi. kalau dah make up tebalskang takut xnaik seri masa kawin nanti". selalu aku boleh je make up, tapi hari tu aku rasa lain mcm je. tapi aku belasah juga. itu lar hasilnya. aku berazam nanti kahwin aku nak survey dulu mak andam tu mcm mana. kat kelantan susah skit nak cari mak andam yang boleh make up nampak natural look. semuanya stail make up tebal 40 inch. adoi.... sape2 yang dok kelantan, boleh tak rekomen kat aku eh....

0 tukang tambah:

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

i read them

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez