13 Disember 2010

food poisoning atau diarrhea? nak senang cirit birit sudah.. hahahhaha


1.menceritakan pengalam terdampar di dalam wad, satu kisah yang cukup bermakna buat aku.
2. apa tidaknya, seumur hidup aku itulah kali pertama aku masuk wad, dan terlantar tak bermaya.
3. gara-gara makan bihun celup....aku diserang keracuann makanan..ala bahasa senangnya aku cirit birit.
4. teruk..asyik ulang alik masuk tandas je... awal2 aku dah pergi klinik dapatkan ubat.... bila makan jeubat doc bagi...alahai allergic lar plak. badan aku memberi respon dengan mengeluarkan ruam2 merah seluruh badan.
5. tapi kan...ada hati lagi nak juga teruskan perjalanan..konon2 mahu singgah kat kuantan. hmm....sepanjang jalan aku terkulai kat seat kereta. denver bawak kereta n sembang sorang2. nasib lar..bini dia dah tak larat sangat. kejap2 minta berenti cari toilet.... huhuhu sadis percutian aku kali ni...
6. maybe denver pun nampak aku tak bermaya sangat dah..sampai kat paka..denver bawa aku pergi klinik lagi.... doc risau juga takut ape2 jadi kat baby memandangkan aku dah betul2 dehydrated. iyelar....asyik ke tandas je..makan minum tak de.
7. doc advise aku admitted kat mana2 hospital terdekat untuk elakkan keadaan aku jadi lebih teruk.
8. denver gagahkan juga bawa aku ke kuantan... at last..aku terlantar kat kuantan specialist...
9. seram sejuk tangan aku masa kena cucuk untuk drip. 2 botol juga aku aku kena drip sebab dah dehydrated. seksanya nak ulang alik ke toilet dengan tangan bercucuk. ooh.... dahlar kena puasa..aku tak leh makan ape2 pun. tekanan darh makin turun.risau jugak aku.
10. ibu kat kampung dah beria-ria nak jenguk aku kat kuantan, tapi aku tahankan juga..xde serius pun..silap makan je. ibu risau takut aku jadi macam dia..ibu pernah miscarriage sebelum mengandungkan aku..simpton lebih kurang cam aku....masa dia cakap cam tu aku dah kecut perut.... Ya Allah..lindungilah baby didalam perutku ini.....
11. alhamdulillah sepanjang 2 hari kat hospital denver setia temankan aku. yang kelakar sebab kitaorang jauh dari rumah...xprepare ape2...aku dan denver kongsi tidur kat atas katil aku tu..pagi2 bila nurse dtang kejut nak ambil tekanan darah n cek suhu demam..semua orang tersenyum tgk kami suami isteri tidur sekatil. ahhaha memang kenagan manis tu.
12. masa kat sana, dorang refer aku kat doc sakit puan..nama doc tu doc suraya. gila baik sangat.... banyak bg advise..paling best part sanning baby....alhamdulillah baby sihat, xde pape. daripada nak suprise jantina baby..kini kami dah tau jantina buah hati kami. hehehhee
13. aku masuk ward rabu malam, hari jumaat kul 12 dah discharge. hehhee ..hooray..dah boleh keluar. tapi bila tengok bil....mak aih..mahalnya....takkan 2 malam dah cecah ribuan ringgit. ops lupa specialist katakan..... nasib baik company bayar..kalau tak jagan haraplar aku nak merasa terlantar kat hospital mahal cam ni. duit tu aku boleh buat shopping beli 3, 4 biji hand beg. hahhahaha
14. thanks juga kat company aku.....biayai bil hospital aku..lenkali nak guna lagi. hahhahaa
:)

2 tukang tambah:

Syidah on Selasa, Disember 14, 2010 9:27:00 PG berkata...

boy ke girl ni.....syidah ni belum pun ada tanda2 lagi

nikuze on Isnin, Disember 20, 2010 12:41:00 PG berkata...

suprise..nati aze bersalin syidah mari des... xpo slow2 ..nati adolar rezeki syidah plok..hehehhee

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

i read them

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez