9 Ogos 2010

Langkah pertama


what we should do, once u are positive pregnant?

im happy to share with u all, since this is my 1st time also.
according to my sis ( she is a nurse ok ) and also my doctor roshan

1. go to klinik kesihatan ( government ) for registration and then u will get a pink book. buku ini adalah buku perkembangan bayi anda dan juga anda.
2. tapi untuk peddaftaran kat klinik kesihatan kamu mesti wajib bawa, surat nikah/kad nikah kamu dan  bil air terkini ( untuk alamat tetap ).
3. jangan main2 benda ni penting tau.
4. aklau nak buat check up kat private hospital pun boleh...tapi adik aku advise kita buat kat klinik kesihatan ibu mengandung kerana mereka juga ada speciality. kalau ada apa2 maalah senang nak refer.


 *** itu saja untuk tips hari ini. aku pun tak pergi register lagi sebab aku xde surat nikah. hahhahaa...surat nikah kat kampung. tunggu my mom post this week.

0 tukang tambah:

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

i read them

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez