31 Mac 2011

scandalisme


reblog from my old blog
29 may 2009


“  Selagi awak masih perlukan saya, selama itulah saya akan disisi awak”

“ kita masing-masing sudah berpunya, so sendiri mau ingat ye…..“

Dalam kamus bahasa edisi ke2, ke3 dan ke4 menyatakan skandal bermaksud  perkara atau perbuatan keji (malu, aib, hina, dsb yg biasanya menimbulkan ke­marahan orang ramai): ~ itu melibatkan be­berapa orang ternama.”

Itu mengikut kamus, mengikut kefahaman aku senang saja, skandal itu bermaksud being affair with someone else sedangkan kau dah berpunya.

Tak kira lar siapa kamu, walaupun kau bukan menteri sekali pun, kalau kau ada affair ngn orang lain..itu dah dikira skandal. Walaupun dah terang-terangan dah tau perbuatan ni salah tapi kau teruskan jugak. Memang susah nak fahamkan? Hanya orang yang pernah lalui je faham situasi ni.

“ awak tau tak bf/suami/tunang saya kan, tak seromantik awak, dia…..bla bla bla…. “

“ tunang I xcaring mcm you , dia blab la bla …….. “

Piiiiiiiirahhhhhhhhh…. Bila kau nak ber affair tu macam2 excuse kau create untuk nampakkan perbuatan skandal tu tak salah. Kononya nak menagih kasih, sebab kau punya gf/bf/wife/husband ko tak sebaik skandal kau tuh. Wtf…… percayalah benda-benda karut macam ni takkan kekal lama. Sekejap je kau akan rasa seronok excited. Lepastu kau akan rasa annoying, menyampah, meluat senang cakap kau dah rasa boring. Masa tu jalan terbaik adalah berterus terang dan keluar dari skandal tu.

Hmm… masa kau berskandal , xde rasa bersalah ke lahir kat hati kau? Ke kau rasa tindakan yang kau buat tu betul? Yes, memang tunang/bf/gf/suami kau salah sebab tak beri perhatian kat kau. Itu aku perlu admit, tapi dengan berskandal itu bukan penyelesaian yang terbaik. Takkan kemana pun, nak2 kalau masing dah ada komitmen? Apa kejadah kau berskandal?

Dah nama skandal… kau tak boleh nak ikat dia. Kau tak de hak pun nak larang dia kawan ngn siapa, keluar ngn siapa, makan ngn siapa. Dia pun same, xde hak nak larang kau buat apa saja. Senang cakap kau tak terikat apa-apa ngn dia. Kalau tiba-tiba dia nak lari, kau tak boleh nak marah…. Kalau dia buat skandal baru ngn kawan kau pun…. Kau tak boleh buat apa… kau nampak tak? Once orang dah buat kau macamtu… kau nak teruskan lagi ke?

Skandal…. He/she will comes and goes whenever he/she wants .. No one can stop it….
Bila kau susah kau cari siapa? Skandal kau? Tak kan? Bila kau nak sedih, kau nak menangis dengan siapa?siapa paling kenal kau? Bukan skandal kau kan?
Sampai bila kau nak berskandal tu? Come on lar, xkemana pun. Alih2 kau tinggal dia jugak, entah2 belum sempat kau tinggal kan dia , awal-awal lagi dia dah tinggalkan . Hahahhaa :) kan dah padan muka tu.

Kepada sesiapa yang pernah berskandal atau tengah berskandal tu, aku nasihatkan kembali lah ke pangkal jalan. Jangan main2 dalam hal ni, kalau dah tersuka macam mana?siapa yang susah? Jagalah hubungan yang ada tu. Tak ada apa pun yang kau boleh banggakan, sekejap je perasaan tu. Hahhahaa :)
Jom layan lagu aku skandal




123
Go…
Kan ku berikan semua,
Agar kau gembira sentiasa,
Engkau tetap pergi,
Pergi meninggalkan ku sendiri.

Jangan disimpan tiada rahsia,
Katakan saja ku terima,
Engkau tetap pergi,
Pergi meninggalkan ku sendiri.

Waktu duka dulu kita lalui bersama,
Bahgia bagaikan malam ditemani bintang terang,
Hancur hati bila kau undurkan diri,
Meninggalkan daku, meninggalkan daku sendiri.

Senyuman manis dibawa angin,
Ku tunggu dikau terasa dingin,
Engkau tetap pergi,
Pergi meninggalkan ku sendiri.

Jangan disimpan tiada rahsia,
Katakan saja ku terima,
Engkau tetap pergi,
Pergi meninggalkan ku sendiri.

Waktu duka dulu kita lalui bersama,
Bahgia bagaikan malam ditemani bintang terang,
Hancur hati bila kau undurkan diri,
Meninggalkan daku, meninggalkan daku sendiri.

Let’s go
Hu!
Lalalalalala…
Huhuhu…
Hahaha

Waktu duka dulu kita lalui bersama,
Bahgia bagaikan malam ditemani bintang terang,
Hancur hati bila kau undurkan diri,
Meninggalkan daku, meninggalkan ku sendiri.

Waktu duka dulu kita lalui bersama,
Bahgia bagaikan malam ditemani bintang terang,
Hancur hati bila kau undurkan diri,
Meninggalkan daku, meninggalkan ku sendiri…

0 tukang tambah:

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

i read them

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez